Air festival

Festival i utlandet

I Sverige finns som vi har skrivit om redan, många härliga festivaler att besöka om somrarna. En del mindre, en del relativt stora. Men även de allra största här på hemmaplan är inte ens i närheten i storleksordning om vi ser ut i Europa på festivalgiganterna där.Rock konsertNu är det inte alltid så att störst är bäst, om man ser till livskvaliteten på en festival. Där det finns mycket människor så är det också trängre, sämre täckning för mobilen och smutsigare medelst lerigt. Däremot så är det oftast man bör vända sig om man vill ha det största utbudet av världsartister. Air Festivals rutinerade festivaldeltagare ger er här några guldkorn att kolla upp om ni känner er manade att åka på festival eller konsert utanför landsgränserna.

Wacken Open Air

Wacken Open Air är Europas största hårdrocksfestival och hålls varje år i början av augusti i Wacken, Tyskland. Musiken är ofta en blandning mellan de olika genren inom hårdrocken. Till festivalen brukar knappt 100 000 biljetter säljas och således kan man också ha råd att betala gaget för många av genrens största band. På festivalen 2013 spelade bland annat band och artister som Alice Cooper, Nightwish, Motörhead och det svenska bandet Sabaton.Vid nästnästa års festival, 2015, så firar man att det är dags för 25-årsjubileum för festivalen som således startades år 1990. Biljetterna kostar ungefär 150 Euro, ett hårdrocksfestivalpris utan dess like (de brukar hålla ett lite lägre pris än andra festivaler).

Konsert med världsartist – En upplevelse i världsklass

Någon eller några gånger per sommar så kommer det världsartister till Sverige, men det är ju ganska begränsat sett genremässigt. Så ofta kan man få se mot de Brittiska öarna, Tyskland eller liknande för att få se allt man vill se. Som vi nämnde så brukar de Brittiska öarna och framförallt Storbritanniens huvudstad London, vara en välbesökt plats för artister från hela världen. Att åka till London på en konsert är ett lite annorlunda nöje än att åka på en festival, men det är föga mindre angenämt, det kan bli en riktigt härlig musikupplevelse. Det svenska företaget GO Sport Travel – http://www.gosporttravel.com, som i störst utsträckning arrangerar sportresor, erbjuder också resor till konserter och musikaler till exempel till just London.  Ett exempel på vad de erbjuder i höst är en paketresa att se legendariska Black Sabbath på O2 arena.

Download Festival i Donnington Park

Vi lämnar inte England, däremot lämnar vi London och vänder åt nordväst, närmare bestämt till Donnington och Download Festival. Även denna festival är en av de större i Europa och tar årligen i juni emot över 75 000 människor som svänger sina nackar till den rockmusik som spelas. Den senaste, alltså 2013 års festival, hade en av de allra skarpaste line-upsen någonsin. På Main Stage så headlineade Slipknot, Iron Maiden och Rammstein! Känn på den!