Air festival

Största festivalerna

När sommaren närmar sig är det dags för festivaler runt om i Europa. På flera platser på kontinenten inklusive Sverige kommer några av världens största musiktalanger att göra uppträdanden för en publik som brinner för musik. Stämningen är alltid på topp och förväntningarna är alltid höga. Sommarens festivaler bjuder dig som vill uppleva världens bästa musik på en uppsjö av artister.

Festival

Yahoo! Wireless festival London

En av Europas största rap-festivaler äger rum i London mellan den 5-7 juli. Årets festival är stjärn-rikare en någonsin med storheter som Pharrell Williams, Kanye West, Drake, Bruno Mars och Outkast.

Roskildefestivalen i Danmark

En av de längsta festivalerna i sommar är Roskilde. Det är en av Europas traditionellt största musikfestivaler som alltid lockar de största artisterna inom rockscenen. I år kommer bland andra Coldplay, Oasis och Nick Cave gästa festivalen. Säkerligen kommer Metallica och Red Hot Chili Peppers att följa på. Festivalen pågår mellan den 29 juni till juli.

Bråvall festival i Norrköping

Sveriges största musikfestival förra året var Bråvalla utanför Norrköping. Det var för övrigt första gången den arrangerades och deltagarantalet överskred 50 000. I sommar förväntas artister som Passenger, Iron Maiden och Kanye West besöka Bråvalla mellan den 26-28 juni.

Rock Werchter i Belgien

Mellan den 2-5 juli går en annan stor Europeisk festival av stapeln i Rock Werchter, Belgien. Metallica, Lady Gaga och Coldplay är tre affischnamn hittills och fler stjärnor väntas anlända.