Air festival

Sommarens festivaler

Snart, eller i alla fall om några månader, så är sommaren här, vilket också innebär festivaltider. Under senare år har antalet festivaler runt om i landet vuxit markant och kommande sommar kommer det att finnas en uppsjö av olika festivaler med olika inriktningar att åka på för den som vill det.

Bråvallafestivalen

Bråvallafestivalen, som går av stapeln sista helgen i juni utanför Norrköping, var förra årets största svenska festival och mycket talar för att det kommer att bli så även i år. Precis som förra året är det en imponerande line-up festivalen presenterar även detta år med bland andra brittiska hårdrocksgiganterna Iron Maiden, amerikanska Kings Of Leon, hiphop-giganten Kanye West, svenska houseduon Axwell/Ingrosso samt amerikanska rockveteranerna The Offspring.

Sweden Rock Festival

För den som är intresserad av rock, och kanske främst då av det tyngre slaget, är Sweden Rock, som äger rum i Norje utanför Sölvesborg i början av juni, ett givet festivalbesök i sommar. Festivalen med över 20 år på nacken har genom åren gästats av i princip alla storheter inom hårdrock och metal och detta år är inget undantag. I år kommer bland andra Black Sabbath, Alice Cooper, Volbeat, W.A.S.P, Rob Zombie, Megadeth och Alter Bridge att inta festivalens scener.

Way Out West

Till skillnad från de flesta festivaler som ofta äger rum på någon äng någonstans så äger Göteborgs stolthet Way Out West rum i stan, närmare bestämt i Slottskogen, strax utanför de centrala delarna av Göteborg. Alla artister är långt ifrån klara, men redan nu är det klart att bland andra Robyn, Queens Of The Stone Age, The National samt Janelle Monae kommer att gästa sommarens Way Out West som äger rum i början av augusti.

Getaway Rock Festival

För den som inte nöjer sig med Sweden Rock utan vill ha ännu mer rock kanske Getaway Rock i Gävle, som faktiskt äger rum samma helg som Way Out West, kan vara någonting. Trots att festivalen inte funnits så länge så kan man stoltsera med en tämligen imponerande line-up i form av bland andra danska storstjärnorna Volbeat, norska black metal-veteranerna Dimmu Borgir samt svenska storheter som Opeth, Arch Enemy och Watain.Oavsett vilken festival man ska åka på kan det alltid vara bra att vara väl förberedd, framför allt om man tänkt sig att campa. Ett bra tält är givetvis a och o, men även ordentlig med kläder samt tillräckligt med pengar.