Air festival

Nyheter Melodifestivalen 2015

Nu är det förvisso ett tag kvar tills det är dags för Melodifestivalen 2015, vi får vänta ytterligare fyra månader på den första deltävlingen för 2015. Men här kommer ändå lite nyheter kring årets tävling. Bland annat att den här killen blir en av årets programledare.Robin-paulssonVilka som kommer att genomföra bidragen och vilka bidragen är har ännu inte börjat att presenteras. Men det är väl knappast någon högoddsare att det blir en eller ett par Idoldeltagare, några gamla Melodifestivalrävar, några artister som vill få ett uppsving eller en återsving på sin karriär, samt några okända artister som får chansen att slå igenom på bred front. Något högt odds är det heller inte på att Thomas G:son kommer att skriva huvuddelen av årets bidrag.

Årets städer

I slutet av september så presenterade SVT vilka städer som i år kommer att föräras möjligheten att arrangera en deltävling i årets Melodifestival. Som vanligt så har Göteborg och Malmö varsin deltävling, också Örebro som 2010 arrangerade sin första deltävling får chansen igen. Två stopp på turnén kommer dock att arrangeras i två helt nya städer, som tidigare aldrig stått värd för tävlingen. Dessa städer är Östersund i Jämtland och Helsingborg i Skåne. Finalen går som vanligt av stapeln i Stockholm, och kommer för tredje året i rad att hålla till på Friends Arena.Datum för deltävlingarna, andra chansen och finalen:

  • Deltävling 1, Göteborg – 7 februari
  • Deltävling 2, Malmö – 14 februari
  • Deltävling 3, Östersund – 21 februari
  • Deltävling 4, Örebro – 28 februari
  • Andra chansen, Helsingborg – 7 mars
  • Finalen, Friends Arena – 14 mars.

Årets programledare

Ungefär samtidigt som årets städer presenterades så presenterade man även årets programledare. De som i år ska leda Melodifestivalen är fjolårsvinnaren Sanna Nielsen och ståuppkomikern Robin Paulsson, kanske framförallt känd från sin talkshow i SVT med namnet ”Robins”. Till Sveriges Radio sa Paulsson att de båda kommer att bjuda på sig själva men samtidigt försöka leda programmet med ett lugn för att behandla tävlingen med respekt.