Air festival

Musikresor

Världen har krympt de de senaste årtiondena. Musik har blivit mer och mer internationell och det har blivit allt lättare och billigare att resa. Det innebär att man inte längre behöver begränsa sig till Sverige för att se sina favoritartister uppträda.

5065288-vintage-hipster-eastern-woman-with-headphones

Genom Songkick.com vet vi var och när dessa uppträder, och det är enkelt att köpa biljetter.Vill man kan man köpa hela paket när man reser för att se på musik. Go Music Travel är ett sådant företag som hjälper till med biljetter, hotell och flyg. Man har specialiserat sig på musikaler och konserter i London och har ett stort utbud. De säljer bland annat biljetter till årets konserter med Bryan Adams, Lady Gaga och Il Divo.Du kan även få hjälp med att ordna biljetter till konserter hemma i Sverige – de flesta äger förstås rum i Stockholm. På sommaren är det konserter på flera håll i huvudstaden, på Gärdet och vid Sjöhistoriska Muséet. På olika platser uppträder Ulf Lundell och The Foo. Till hösten kommer Björn Skifs att uppträda på Grands veranda.

För entusiasten

Genom att följa var idolerna uppträder kan man lägga upp sin egen turnéplan. Då Bruce Springsteen var ute på sin världsturné 2013 var det flera svenska fans som följde honom i spåren. Några intensiva fans följde honom från Friends Arena i Stockholm till Åbo i Finland och vidare till Wembley Stadium i London. Man får anta att de fick sitt lystmäte samtidigt som de bevisade att musiken inte känner några nationsgränser.