Air festival

Festival i Syd- och Centralamerika

Ni som någon gång varit på festival här hemma i Sverige eller på någon av de populära Europeiska festivalerna, till exempel de vi skrivit om här, ni vet att festivallivet är ett steg ut ur den vanliga verkligheten. Alla som åker på festival är där för att ha maximalt trevligt och roligt. Detta ofta förekommande tillsammans med lite väl stora mängder varm burköl och billigt bag-in-box-vin brukar kunna leda till en hel del roliga och galna upptåg. Det går utanför det normala helt enkelt, och detta är en av de största anledningarna till att tusentals människor underkastar sig att under flera dagar bo i ett ömsom kokhett, ömsom genomsurt tält, med lera och med begränsade hygienfaciliteter. Det är helt enkelt alltför roligt för att låta bli.Vad ville ni ha sagt med detta, kanske ni tänker med tanke på rubriken. Det ska vi svara på nu. Tänk er allt ovanstående, men ni duplicerar detta med ett antal gånger, lägger på en ständigt gassande sol.. samt ett par hundratusen människor extra – då kommer vi ganska nära sanningen hur livet på festival i Syd- och Centralamerika ter sig. Det är en fantastisk folkfest som vi varmt rekommenderar att du försöker få uppleva åtminstone någon gång i livet. Därför så vill vi här rekommendera två av våra favoriter i dessa två närliggande världsdelar.

Rock in Rio

Envision Festival – Costa Rica

Den första vi vill rekommendera är Envision Festival i Costa Rica, som hålls varje år i slutet av februari tills i början av mars. Man skulle kunna beskriva Envision lite som en Costaricansk version av det som Peace and Love var här hemma i Sverige. Festivalen har flera olika delar, det är alltså inte en helt utpräglad musikfestival som många andra. Här kan du till exempel lära dig om, och deltaga i olika typer av Yoga. Det finns även en rad konstutställningar, akrobatuppträdanden, workshops och mycket mer. Som om detta inte vore nog, så är det också en fullfjädrad musikfestival med musik i flera genren. Att besöka denna festival under ditt besök i Costa Rica rekommenderar vi varmt. Ta kontakt med någon resebyrå, till exempel Swetours, så kan dom hjälpa dig med att ordna resan och boendet.

Rock in Rio

Rock in Rio är en av världens absolut största musikfestivaler. Oavsett vilken typ av musik du tycker om så kommer här att finnas något för dig. Festivalen arrangerades för första gången 1985 i Rio de Janeiro och har efter detta vuxit och vuxit. Numer så arrangeras festivalen på olika platser varje år. 2012 var det dessutom två festivaler, en i Madrid, Spanien och en i Lissabon, Portugal. I augusti 2013 så återvänder dock festivalen till Rio och sisådär 1,5 miljoner besökare. I lineupen för 2013 finner du världsartister som Iron Maiden, Beyonce, Bon Jovi, Metallica och inte minst Bruce Springsteen and the E-street Band. Detta är, som man skulle säga på engelska, ”THE one festival to attend”, den festivalen man ska besöka om man bara får välja en.Här får du ett smakprov på vad du kan vänta dig!