Air festival

Campa på festival

Att bo på festival är speciellt. Det är väldigt många människor som trängs på ett relativt litet område. Man bor oftast i 149-kronorstält som trots den där ”rejäla” presenningen inte håller ens tillhörigheter torra när det stora skyfallet kommer. Eftersom vi på Air Festival har en viss erfarenhet av det här med festivalcampingar så ska vi här ge er våra bästa tips för att klara dig helskinnad genom hela festivalen!

TältBra tält

Det absolut viktigaste på en festivalcamping är att du har ett tält som åtminstone någorlunda kan stå emot vädrets makter. Att vakna upp den andra dagen av festivalen och märka att du kan vrida ur alla kläder från vatten – det är inte speciellt roligt. Vi lovar att du då kommer överväga att åka hem redan andra dagen. Därför så rekommenderar vi att du införskaffar ett tält av någorlunda kvalitet så att din festivalupplevelse blir så bra som du önskat.Hos Länna Sport kan du hitta en rad riktigt bra modeller. Nu kanske det inte behöver ett Akka Endurance-tält för festivalen, men lägg några kronor mer än de nämnda 149. Tälten hos Länna Sport hittar du här: http://www.lannasport.se/sv/articles/2737/talt. Och du, glöm ändå inte presenningen, man vet aldrig vad som händer på festival.

Partytält

På festivalen spenderar man ganska mycket av tiden på ”campet”. Då är det skönt att ha ett så kallat partytält att sitta under. Om det inte blåser stormar så att det trasar sönder, så har du ett perfekt skydd för den där irriterande skuren som envisas med att komma när du äntligen har börjat torka upp sedan föregående kväll. Glöm inte tält- och brassestolarna.

Bra liggunderlag

Tänk på din stackars rygg. Att byta din 180:s säng mot ett två centimeter tjockt liggunderlag är ingen höjdare. Skaffa ett liggunderlag som låter dig vila upp dig lite inför nästa dags bravader. Ta en titt här på Länna Sports utbud. Du kan med fördel köpa dig två relativt tjocka liggunderlag så kommer du att sova som en kung på campingen.

Snabbtorkande saker

Införskaffa gärna en handduk i mikrofibermaterial så att din handduk torkar snabbt.

Värdesaker

Medta sparsamt med värdesaker. Innan du åker till festivalen så plockar du med fördel ut allt ur plånboken som du inte kommer att behöva på festivalen. Du kan även skaffa en vattentät smartcase.

Stövlar och regnkläder

Stövlar och regnkläder är av yttersta vikt på festivaler där det finns minsta risk för regn. Ni märker att mycket handlar om att skydda sig emot väta och blöta kläder.

Små burköl

Glöm de stora Pripps blå-burkarna. Oavsett väder så kommer de att bli varma och avslagna så fort att du aldrig igen vill se dem igen. Mindre förpackningar (burkar) brukar vara gynnsamt på festival. Festivaldagarna är dessutom långa, varannan vatten är ett hett tips!

Bra att kolla upp

Saker som kan vara bra att kolla upp när ni ankommer till campingen och till festivalen är var sjukvårdstältet står. Men också toaletter och duschar. Utrymningsvägar på campingen kan vara bra att hålla extra koll på om något skulle hända.